Om oss

Vår vision

Eurocine Vaccines utvecklar Immunose™ FLU med målet: ett bekvämt, säkert och effektivt influensavaccin för barn och vuxna. Influensavaccinet blir bolagets murbräcka in på en expanderande och lönsam marknad och framöver ska bolagets vaccinteknologi förebygga fler smittosamma sjukdomar.

”Vi ska vara först med ett näsdroppsvaccin mot influensa för barn under två år, som på naturlig väg ger ett brett skydd. Vi ska modernisera branschen med en kostnadseffektiv vaccindistribution och bidra till en bättre hälsa i världen.”

Genom tydlig marknadskommunikation av värdehöjande milstolpar ska aktieägarnas investeringar säkras. Bolagets patentfamilj skyddar verksamhetens unika förutsättningar. De resurskrävande studierna genomförs i partnerskap med världsledande företag.

Teamet

Dr. Hans Arwidsson, VD

Piloten som efter apotekarexamen gjorde karriär på AstraZeneca i ledande positioner inom forskning, marknadsföring och produktion. Samtidigt doktorerade han i farmaceutisk vetenskap vid Uppsala Universitet och tog en MBA på Handelshögskolan i Stockholm. Därefter rekryterades han till att leda och utveckla LipoCore Holding följt av Biosergen AS innan han 2006 tog Eurocine Vaccines till börsen. Sitter idag i flertal styrelser. Skönsjungande livsnjutare.

Genom tydlig marknadskommunikation av värdehöjande milstolpar ska aktieägarnas investeringar säkras. Bolagets patentfamilj skyddar verksamhetens unika förutsättningar. De resurskrävande studierna genomförs i partnerskap med världsledande företag.

Läs mer om Hans väg till Eurocine =>

Dr. Anna-Karin Maltais, Forsknings- och utvecklingschef

Immunolog och doktor i immunbiologi från Karolinska Institutet, med särskild inriktning på vaccinadjuvans och administrering av vacciner. Har därefter under flera års tid drivit kliniska prövningar inom sin specialisering. Fokuset på vaccinadministrering ledde henne till positionen som Vice President, Corporate Development på Cyto Pulse Sciences Inc. innan hon 2011 rekryterades till Eurocine Vaccines.  Tävlingsinriktad extremsportare.

Läs mer om Anna-Karins arbete =>

Kia Bengtsson, Forskningsledare för klinisk utveckling

I mer än två decennier har Kia Bengtsson framgångsrikt arbetat i ledande befattningar inom läkemedelsutveckling på bolag som Ipsen, Melacure, Astrazeneca och närmast SITS International varifrån hon rekryterades. Hon inledde sin karriär som sjuksköterska vilket bidragit till en uppskattad vinnande jordnära ledarstil. Nu mantlar hon rollen som klinisk forskningsledare för de ambitiösa studierna av Immunose™ FLU på Eurocine Vaccines. Till vardags skjutsande hockeymamma med scenvana.

Sandra Jeldes Granstrand, Senior projektledare för tillverkning och kontroll

Redan som 13-åring visste Sandra att hon ville arbeta med läkemedel och direkt efter avslutad civilingenjörsexamen i kemiteknik, inriktning biomedicinsk teknik, rekryterades hon som projektledare för CMC till Newron, där hon senare hade rollen som Deputy Head of Laboratory. Utöver koordineringen av Eurocine Vaccines studier, kommer Sandra att kvalitetssäkra och dokumentera utvecklingen inom området. Filmälskande blåbärsbagare.

Styrelse

Michael Wolff Jensen, styrelseordförande

Michael Wolff Jensen är advokat med tidigare CFO-befattningar i börsnoterade bolag, Veloxis Pharmaceuticals A/S och Genmab A/S. Han har mångårig erfarenhet av styrelsearbete i ett flertal privata och publikt listade bolag och av företagsjuridik i samband med finansiering, börsnotering och licensiering. I dag är han ordförande och Senior Vice President, General Counsel i danska Ascendis Pharma.

Pierre A. Morgon

Pierre A. Morgon är farmacie doktor från Lyons universitet med en Master i affärsjuridik samt en MBA. Han har över 26 års erfarenhet från läkemedelsindustrin och biotech där han arbetat i lokala och globala marknadspositioner. Bolag i CV:t inkluderar bland annat ICI-Pharma, Synthelabo, Aventis Pasteur, Yamanouchi Pharma, Schering-Plough och Bio Alliance Pharma. Mellan 2009 och 2013 var Pierre A. Morgon medlem i ledningsgruppen i Sanofi Pasteur som ansvarig för global marknadsstrategi. I dag är han regional partner för Mérieux Développement och styrelseledamot i Theradiag.

Jan Sandström

Apotekare med mångårig erfarenhet av läkemedelsbranschen, bland annat genom positioner inom Astra/AstraZeneca. Jan Sandström har arbetat med försäljning, marknadsföring, projektledning och affärsutveckling med internationell inriktning och har förhandlat många avtal med globala och japanska företag åt både AstraZeneca och Orexo. Pågående uppdrag inkluderar styrelsearbete i Nanexa AB, Accelerator Nordic AB, GrippingHeart AB, och TikoMed AB. Tidigare uppdrag innefattar styrelsepositioner i Sveriges Aktiesparares RiksFörbund, KaroBio AB, PledPharma AB, Betagenon AB och Independent Pharmaceutica AB.

Pär Thuresson

När de andra styrelsemedlemmarna har tagit många varv i life science-branschen kommer Pär Thuressons kommersiella fokus från en annan bransch. Han är VD och styrelseordförande i Arne Thuresson Byggmaterial AB, en grupp bestående av sex företag, som kanske är mest känd för skruven Grabber®. Pär är styrelseordförande i Metrolit Byggnads AB och han har tidigare varit styrelseordförande i Nordea Vällingby och Lunda Företagsgrupp samt styrelseledamot i Sävsjö Plåtindustri AB och Hårologi AB.

Från vänster: Dr. Anna-Karin Maltais, Professor Alf Lindberg (ordförande) samt Dr. Lena Wikingsson

För att vägleda styrelsen i vetenskapliga frågeställningar har Eurocine Vaccines sedan november 2015 ett vetenskapligt råd. Bolagsstyrning och vetenskap har olika förutsättningar och begränsningar och ska i ett life science-bolag tillsammans driva verksamheten framåt. Rådet säkerställer en framgångsrik belysning av de vetenskapliga utmaningar ett bolag i Eurocine Vaccines sektor för med sig.

Hans Arwidsson om Alf Lindberg och Lena Degling Wikingsson:

Alf Lindberg är, vill jag påstå, den skandinav som har, utan jämförelse, störst erfarenhet av industriell vaccinutveckling. Samtidigt bidrar Lena Degling Wikingsson med gedigen erfarenhet av vaccinutveckling i småbolag och från Läkemedelsverket. Det är en samlad kompetens som är få förunnat att ha tillgänglig i sin verksamhet.”

Alf Lindberg, läkare och professor från Karolinska Institutet. Han har lång erfarenhet av vaccinutveckling från uppdrag som Senior Vice President R&D för amerikanska Wyeth Lederle Vaccines samt Executive Vice President R&D Pasteur Merieux Connaught i Frankrike. Alf är konsult inom bioteknik- och läkemedelsindustrin och sitter i vetenskapliga råd för schweiziska AC Immune och kanadensiska Medicago Inc. Dessutom är han styrelseledamot i svenska bolagen Interikea Life Sciences AB, Xbrane AB and Viscogel AB, norska Lytix Biopharma och brittiska BioScience Health Care. Alf Lindberg har varit medlem i Nobelförsamlingen och Nobelkommittén.

Lena Degling Wikingsson, apotekare och doktor i farmaceutisk vetenskap med över 15 års erfarenhet från läkemedelsindustrin. Tidigare erfarenhet inkluderar VD för Independent Pharmaceutica AB och Avaris AB, styrelseledamot i Avaris AB, befattningar vid SBL Vaccines, Accuro Immunology samt bioteknologisk utredare på Läkemedelsverket. Hon har bred erfarenhet av regulatoriska frågor och vaccinutveckling liksom gedigen erfarenhet av småbolag. I dag är Lena Degling Wikingsson VD i Dilafor AB och styrelseledamot i Simplexia.

Anna-Karin Maltais, Eurocine Vaccines forskningschef.

Läs mer om hennes arbete här =>

Vill du följa Eurocine Vaccines utveckling lättare?

Ta del del av pressreleaser, nyheter och artiklar kring vaccinering och influensa.

Starta din prenumeration här »