Styrelse

Michael_WolfMichael Wolff Jensen, styrelseordförande

Michael Wolff Jensen är advokat med tidigare CFO-befattningar i börsnoterade bolag, Veloxis Pharmaceuticals A/S och Genmab A/S. Han har mångårig erfarenhet av styrelsearbete i ett flertal privata och publikt listade bolag och av företagsjuridik i samband med finansiering, börsnotering och licensiering. I dag är han ordförande och Senior Vice President, General Counsel i danska Ascendis Pharma.

Pierre_A_MorgonPierre A. Morgon

Pierre A. Morgon är farmacie doktor från Lyons universitet med en Master i affärsjuridik samt en MBA. Han har över 26 års erfarenhet från läkemedelsindustrin och biotech där han arbetat i lokala och globala marknadspositioner. Bolag i CV:t inkluderar bland annat ICI-Pharma, Synthelabo, Aventis Pasteur, Yamanouchi Pharma, Schering-Plough och Bio Alliance Pharma. Mellan 2009 och 2013 var Pierre A. Morgon medlem i ledningsgruppen i Sanofi Pasteur som ansvarig för global marknadsstrategi. I dag är han regional partner för Mérieux Développement och styrelseledamot i Theradiag.

Jan_SandströmJan Sandström

Apotekare med mångårig erfarenhet av läkemedelsbranschen, bland annat genom positioner inom Astra/AstraZeneca. Jan Sandström har arbetat med försäljning, marknadsföring, projektledning och affärsutveckling med internationell inriktning och har förhandlat många avtal med globala och japanska företag åt både AstraZeneca och Orexo. Pågående uppdrag inkluderar styrelsearbete i Nanexa AB, Accelerator Nordic AB, GrippingHeart AB, och TikoMed AB. Tidigare uppdrag innefattar styrelsepositioner i Sveriges Aktiesparares RiksFörbund, KaroBio AB, PledPharma AB, Betagenon AB och Independent Pharmaceutica AB.

Pär_ThuressonPär Thuresson

När de andra styrelsemedlemmarna har tagit många varv i life science-branschen kommer Pär Thuressons kommersiella fokus från en annan bransch. Han är VD och styrelseordförande i Arne Thuresson Byggmaterial AB, en grupp bestående av sex företag, som kanske är mest känd för skruven Grabber®. Pär är styrelseordförande i Metrolit Byggnads AB och han har tidigare varit styrelseordförande i Nordea Vällingby och Lunda Företagsgrupp samt styrelseledamot i Sävsjö Plåtindustri AB och Hårologi AB.


Vill du följa Eurocine Vaccines utveckling lättare?

Ta del del av pressreleaser, nyheter och artiklar kring vaccinering och influensa.
Välj vilken information som intresserar dig genom att fylla i fälten nedan.