Vetenskapligt råd

Från vänster: Dr. Anna-Karin Maltais, Professor Alf Lindberg (ordförande), Dr. Marie Olliver (sekreterare), samt Dr. Lena Wikingsson

 

För att vägleda styrelsen i vetenskapliga frågeställningar har Eurocine Vaccines sedan november 2015 ett vetenskapligt råd. Bolagsstyrning och vetenskap har olika förutsättningar och begränsningar och ska i ett life science-bolag tillsammans driva verksamheten framåt. Rådet säkerställer en framgångsrik belysning av de vetenskapliga utmaningar ett bolag i Eurocine Vaccines sektor för med sig.

Hans Arwidsson om Alf Lindberg och Lena Degling Wikingsson:

Alf Lindberg är, vill jag påstå, den skandinav som har, utan jämförelse, störst erfarenhet av industriell vaccinutveckling. Samtidigt bidrar Lena Degling Wikingsson med gedigen erfarenhet av vaccinutveckling i småbolag och från Läkemedelsverket. Det är en samlad kompetens som är få förunnat att ha tillgänglig i sin verksamhet.”

Alf Lindberg, läkare och professor från Karolinska Institutet. Han har lång erfarenhet av vaccinutveckling från uppdrag som Senior Vice President R&D för amerikanska Wyeth Lederle Vaccines samt Executive Vice President R&D Pasteur Merieux Connaught i Frankrike. Alf är konsult inom bioteknik- och läkemedelsindustrin och sitter i vetenskapliga råd för schweiziska AC Immune och kanadensiska Medicago Inc. Dessutom är han styrelseledamot i svenska bolagen Interikea Life Sciences AB, Xbrane AB and Viscogel AB, norska Lytix Biopharma och brittiska BioScience Health Care. Alf Lindberg har varit medlem i Nobelförsamlingen och Nobelkommittén.

Lena Degling Wikingsson, apotekare och doktor i farmaceutisk vetenskap med över 15 års erfarenhet från läkemedelsindustrin. Tidigare erfarenhet inkluderar VD för Independent Pharmaceutica AB och Avaris AB, styrelseledamot i Avaris AB, befattningar vid SBL Vaccines, Accuro Immunology samt bioteknologisk utredare på Läkemedelsverket. Hon har bred erfarenhet av regulatoriska frågor och vaccinutveckling liksom gedigen erfarenhet av småbolag. I dag är Lena Degling Wikingsson VD i Dilafor AB och styrelseledamot i Simplexia.

Anna-Karin Maltais, Eurocine Vaccines forskningschef.

Läs mer om hennes arbete här =>

Marie Olliver, Eurocine Vaccines forskningsledare.

Läs mer om hennes arbete här =>

Vill du följa Eurocine Vaccines utveckling lättare?

Ta del del av pressreleaser, nyheter och artiklar kring vaccinering och influensa.
Välj vilken information som intresserar dig genom att fylla i fälten nedan.