Förstärker organisationen

Projektledare Marie Olliver | Foto: Ernst HenryEurocine Vaccines befinner sig i ett expansivt skede och förstärker organisationen med en erfaren forskare och projektledare, Dr. Marie Olliver.
Nu när Bolaget utvecklar Immunose™ FLU vidare mot en kommersialisering och utlicensieringinnebär det en rad studier, där Marie Olliver kommer att stödja forskningschef Dr. Anna-Karin Maltais.

Närmast kommer Marie Olliver från Karolinska Institutet där hon har lett forskningsprojekt inom immunologi och mikrobiologi med fokus på vaccinsvar i både djurmodeller och människa. Hennes forskning har resulterat i ett flertal publikationer i internationellt erkända vetenskapliga tidskrifter.

– Jag är mycket glad att ha Marie Olliver vid min sida under den intensiva period som nu ligger framför oss, säger Anna-Karin Maltais. Få personer har den solida vetenskapliga kompetens inom vårt område, som Marie Olliver har. I kombination med hennes förmåga att effektivt driva projekt mot givna mål är det precis vad vi behöver nu.

– Marie Olliver bidrar med sin kombination av vetenskaplig erfarenhet och förståelse för läkemedels- och vaccinutveckling – en kombination som är direkt avgörande för vårverksamhet tillägger VD Hans Arwidsson.

– Jag ser verkligen fram emot att få tillämpa all min kunskap inom immunologi, och bidra till utvecklingen av ett viktigt vaccin i en sådan stimulerande miljö, säger Marie Olliver.

pdf_icon_small  Ladda ned nyheten i PDF