Samarbete kring analys i kommande studie

ItalienTillArtikelKlar
Eurocine Vaccines på besök hos VisMederi

Vid sidan av mat och dryck har italienska Toscana gjort sig känd som en av Europas tätaste Bioregioner. Med sina tre universitet – Florens, Pisa och Siena – och forskning i världsklass är detta ett av de mest framstående kluster inom Life Science. Många läkemedelsbolag har därför valt att etablera sin forskning och utveckling här.  Det föll sig därför naturligt för Eurocine Vaccines att här finna VisMederi, den analyspartner med vilken samarbete nu inletts för den kommande studien.

VisMederi grundades av Emanuele Montomoli, Simona Piccirella och Chiara Gentile. Det är ett relativt ungt bolag som etablerades 2009, har redan vuxit med ett tjugotal medarbetare redan och har vunnit ett flertal prestigefyllda kontrakt med de stora aktörerna inom vaccinområdet. Detta har man uppnått tack vare ledningens sammansättning och den omfattande erfarenhet samt know-how kring analys av vacciner och särskilt influensavacciner.

– Det finns flera bolag som erbjuder analyser men få av dem besitter en sådan samlad kompetens och erfarenhet inom vårt specialområde influensavacciner, säger forskningschefen Anna-Karin Maltais.

Efter flertalet besök och utvärderingar på plats i Italien är arbetet igång. Det var i samband med en föreläsning av VisMederis grundare och styrelseordförande, professor Emanuele Montomoli, som grunden till samarbete lades. Hans imponerande meritlista med mer än 50 publicerade vetenskapliga artiklar har bidragit till att han sitter med i en rad internationella expertorgan som WHO och ECDC. Senast engagerad i Meningitis Vaccine Project (MVP), där mer än 235 miljoner afrikanska barn vaccinerats mot sjukdomen Meningococcus A.LabbowichVismederi

– Vi är så nyfikna på Eurocine Vaccines unika teknik och den stora marknadspotential som framtidens nasala vacciner har framför sig, att vi ville delta i utvecklingen på ett tidigt stadium, säger Emanuele Montomoli.

VisMederi kommer att analysera prover från vinterns FasI/II-studie och även bistå Eurocine Vaccines med andra analyser.

– Att vi får tillfälle att arbeta med de bästa inom området ger oss en bekräftelse på att det vi gör är viktigt och att vårt arbete håller hög internationell klass, avslutar Anna-Karin Maltais som ser fram emot en intensiv höst.

Relevanta länkar:
http://www.vismederi.com
http://www.toscanalifesciences.org/en/the-foundation/history
http://www.tune-tuscanyuniversitynetwork.it