Vaccinantigen för den kliniska studien har levererats

De vaccinantigen, de aktiva beståndsdelarna, som ska ingå i det nasala influensavaccinet Immunose™ FLU, har levererats. Leveransen kommer att användas vid tillverkningen av Immunose™ FLU för den kliniska studien som planeras för den kommande influensasäsongen, 2016/2017.

– Jag är glad för att kunna bocka av ytterligare en viktig del av de omfattande förberedelserna inför den kliniska studien med Immunose™ FLU, säger Anna-Karin Maltais, forskningschef för Eurocine Vaccines.

Kontakt

Vid frågor kontakta VD Hans Arwidsson,

e-post hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com, telefon 070 634 0171.

Om företaget

Eurocine Vaccines använder sin kliniskt validerade teknologi Endocine™ för att utveckla ett patentskyddat nasalt influensavaccin för barn. Barn är det snabbast växande segmentet av marknaden för influensavacciner, inte minst beroende på att WHO rekommenderar att barn ska vaccineras mot influensa. Bolagets huvudprojekt, det nasala kvadrivalenta influensavaccinet Immunose™ FLU, planeras inleda den kliniska utvecklingen under hösten 2016.

Bolaget avser att licensiera produkten till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering.

För en utförligare beskrivning av Eurocine Vaccines verksamhet, se Bolagets årsredovisning för räkenskapsåret 2014/2015 och www.eurocine-vaccines.com.

Eurocine Vaccines är listat på AktieTorget.